Welkom bij Boerderij Uniek Leven! 

Een bijzonder project, gelegen in de ongerepte natuur van Oosterwold te Almere. In 2014 starten wij (Wim & Annie) met de bouw van onze Boerderij. We wilde er twee woningen bouwen, één voor ons en één voor onze oudste dochter Stefanie met haar partner Frank (14-10-2023 kleindochter Bo). Daarnaast was er ruimte voor een zorgdeel waarin we wilden werken met jong dementerenden. Toen bleek dat dit plan geen doorgang kon vinden, werden de plannen gewijzigd en zou er een derde woning gebouwd worden voor onze jongste dochter Michelle met haar partner Dave (4-4-2021 kleindochter Evi).

 

En zo geschiedde! Vanaf 2016 begonnen wij de plannen te concretiseren en werd in 2018 met de bouw voor onze familie woning gestart met in het midden een theehuis. Het proces verliep niet zonder slag of stoot, maar wij zijn TROTS op het resultaat. Wij hebben bewust er voor gekozen om zowel in het theehuis als op het land te werken met medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij bieden hen arbeidsgerichte dagbesteding. Iedereen verdiend in onze maatschappij een KANS en wij spelen daarop in met geduld en liefde.

 

Vergeet niet tijdens je bezoek aan ons theehuis een rondje te lopen op ons land. Wij hebben een mini bibliotheek (neem een fijn boek mee), De kruidenreus, het brocante winkeltje (Malle Annie's), de boomgaard, drie bijenkasten en de dierenweide (loopeenden, kippen en geiten). Ook zijn er een aantal groenten tuinen in aanleg. Voor de kinderen hebben we zowel binnen als buiten activiteiten. 

 

In ons theehuis kan je genieten van heerlijke huisgemaakte taartjes (ook vegan en glutenvrije opties), verschillende lunch opties (ook vegan, vegetarisch en glutenvrije opties) of kom voor de High Tea of High Wine (twee dagen van te voren te bestellen). 


Wij werken zoveel mogelijk met producten van eigen land, gebruiken eieren van onze eigen kippen en natuurlijk is alles vers bereidt. 

Liefs Wim en Annie