In april 2020 zijn er een groep enthousiaste vrijwilligers gestart met de biologische kruidentuin. Inmiddels zijn er bijna twee jaar verstreken en ligt het er mooi bij. 

De kruidentuin laat behalve variatie en schoonheid van de natuur, vooral zien welke geneeskracht er in planten schuilt. De KRUIDENREUS is vooral om naar te kijken, te ruiken en te voelen. Bijvoorbeeld aan de Exelsior en citroenmelisse. Als de planten groot genoeg zijn zullen de vrijwillers gaan oogsten. Het theehuis gebruikt veel van de kruiden zoals eetbare bloemen, calendula, munt enz. 

Vorm

Met de vorm van de Kruidenreus wordt er zichtbaar gemaakt welke kruiden op welke organen werken. Hiervoor wordt betrouwbaar naslagwerk, zoals o.a. Het Grooty uhandboek der Geneeskrachtige kruiden (Geert Verhelst, 9e druk) gebruikt. Hier en daar wat dichterlijke vrijheid (zoals de ezelsoren op de plek van de oren) en ervaring van de vrijwillers. 


Gezocht: vrijwilligers

Voor onze kruidentuin in de vorm van een mens met 70 verschillende soorten kruiden, zoeken we vrijwilligers om ons enthousiaste team te ondersteunen. Wieden, oogsten, thee/koffie en gezelligheid op vrijdagmorgen en soms op zondag. Je kan komen hoe vaak je wil. 1-2 keer per maand is al fijn. We starten rond 9.30 tot 12 uur.


Meer informatie 

Zie de website: https://dekruidenreus.nl